Om

Erika framför tavla

Hitta det som inte syns

I de gamla arbetarkvarteren i Luthagen i Uppsala verkar konstnären Erika Bengtsdotter. På Blomgatan 8 har hon sin ateljé. Redan när man kliver in möts man av fridfullhet, harmoni och mystik. Doften från färg och nybryggt te tillsammans med svagt klingande klassisk musik gör att det känns som om man befinner sig i en annan värld. Man blir med ens berörd av värmen av jordfärgerna, de blå tonerna och djupet i Erikas konstverk.

Erika arbetar främst med akrylmåleri men också med skulpturer av plexiglas. Hon har ett 50-tal utställningar bakom sig och finns representerad i Tokyo och Vilnius.

I över tio års tid har hon haft kurser i oljemåleri på Studieförbundet Vuxenskolan och ca 100 elever passerar varje termin. Hon tycker att det är inspirerande för hennes konstnärliga utveckling att undervisa andra och den glädje som kursdeltagarna känner stimulerar kreativiteten.

Erika har även gett ut ”Målarboken” som fungerar som övningsbok, uppslagsbok eller allmän läsebok för inspiration, nya idéer och insikter och framför allt som en öppnare till bildens olika språk.

Beata Augenblick